Train de Trainer

Hoe begeleid je een interactieve sessie waarin de deelnemers aan de slag gaan met het spel IQ110?  Waarbij veel ruimte is voor plezier en je met elkaar tot concrete ideeën komt om in je eigen praktijk aan de slag te gaan met kansenongelijkheid?

Kansenongelijkheid is een complex thema waar verschillende professionals dagelijks mee te maken krijgen. Het spel IQ110 is ontwikkeld om inzicht te geven in de mechanismen rondom kansenongelijkheid. Door het spel te spelen ervaar je op een laagdrempelige manier wat kansenongelijkheid met je doet. Vervolgens word je uitgedaagd om concrete acties te formuleren waar je in je eigen praktijk mee aan de slag gaat om bij te dragen aan meer gelijke kansen voor iedereen. 

Programma

In het train de trainers programma van 1 dag speel je eerst zelf het spel. Vervolgens besteden we extra aandacht aan hoe je zelf het spel IQ110 in kunt zetten én begeleiden. Zo leer je hoe je het spel kunt gebruiken om op een laagdrempelige manier met studenten of collega’s het gesprek aan te gaan over kansenongelijkheid.

Na afloop van de train de trainer:  

  • Ben je je nog meer bewust van het thema, doordat je op een laagdrempelige manier hebt ervaren wat kansenongelijkheid met je doet.
  • Weet je hoe je het thema kansenongelijkheid kunt introduceren bij de deelnemers.
  • Begrijp je hoe het spel is opgebouwd en kun je de deelnemers een duidelijke speluitleg geven.
  • Kun je de deelnemers faciliteren in een interactieve sessie waar veel ruimte is voor discussie, plezier en uitwisseling.
  • Heb je handvatten hoe je de deelnemers kunt stimuleren om te komen tot concrete ideeën en acties waar zij in hun eigen praktijk mee aan de slag kunnen gaan om bij te dragen aan meer gelijke kansen voor iedereen (het gelijke kansen canvas).

Handig om te weten

Train de trainer Kansenongelijkheid – IQ110
Bedoeld voor: Docenten, leidinggevenden, decanen, onderwijskundigen, trainers en coaches die de training IQ110 willen inzetten in hun werk / organisatie.
Tijdsinvestering: 8 uur: 6 voor de bijeenkomst en 2 uur voor een terugkoppeling aan elkaar na ongeveer 2 weken. 
Datum: 12 november 2021 van 10:00 tot 16:00 uur
Aanmelden: Via mail naar info@iq110.nl
Groepsgrootte: Minimaal 5, maximaal 15 deelnemers
Locatie: In Amsterdam – locatie wordt nog bekend gemaakt
Kosten: 250 euro (inclusief lunch, koffie en thee)

 49 total views,  1 views today