Het spel

IQ110 ‘EEN BIJZONDER ONEERLIJK SPEL’

Het doel van dit spel is om te ervaren wat onrechtvaardigheid met je doet. Je kruipt in de huid van een leerling die start op de basisschool. Alle leerlingen hebben een IQ van rond de 110 maar allemaal hebben ze een andere sociaal economische status en zijn er verschillen in cultureel, sociaal en psychologisch kapitaal.

👨‍👩‍👦 Voor 3 – 5 spelers
🔟 Vanaf 10 jaar
⏱ 60 minuten speeltijd
👌🏽 Kan goed met 1,5 meter afstand gespeeld worden

Kopen

Hoe werkt het?

Tijdens jouw schoolloopbaan kom je verschillende situaties tegen waar verschillende consequenties aan verbonden zijn. Dit geeft positieve ervaringen en negatieve ervaringen die weer van invloed zijn op de rest van je leven.

Samen bepaal je hoe het spel verloopt en wat het meest waarschijnlijke scenario is. In deel twee van het spel bespreek je samen na hoe het was om het spel te spelen en kun je aan de slag met online hulpmiddelen om een actieplan op te stellen.

 

Mocht u 6 of meer spellen willen bestellen dan kunt u ook een mail sturen naar info@iq110.nl met uw bestelgegevens (naam, adres, evt andere factuurgegevens, aantal spellen).

Benieuwd naar reviews van anderen? Lees hier de review van Spellenbunker en bekijk hieronder wat meer mensen vinden.

Heel veel spelplezier!

Bestel het spel online!

Wil je het spel thuis spelen of met collega's? Je kunt het spel gemakkelijk bestellen via bol.com! Bestel snel en ervaar het oneerlijke spel!

Koop het spel!

Reviews

Inspirerend en inzichtelijk

“Ik vind het een erg mooi vormgegeven spel. Door de meerdere rondes geeft het spel inzichten op verschillende manieren. Het is een confronterend spel maar vanwege de speelse opzet leuk en inspirerend om te spelen. Ik zou het spel zeker aanraden om met verschillende groepen te spelen. Daarnaast is het thema maatschappelijk nu erg relevant, dat door de makers van dit spel innovatief en leuk is uitgewerkt in een spel.” -LisanneAC

✅  Draagt bij aan maatschappelijk inzicht
✅  mooi en goed vormgegeven
✅  zet aan tot een gesprek

Bron: Bol.com

Uniek spel!

“Onlangs gespeeld met vrienden en het spel is me zeer bijgebleven. Door het spel te spelen ervaar je hoe het voelt om in de schoenen van een ander te staan en hoe bepalend een ‘goede’ of ‘minder goede’ start kan zijn voor de loop van iemands leven. Dit was soms best confronterend, maar het bijzondere van het spel is dat we ook ontzettend veel plezier hebben gehad. Kortom, een uniek spel dat ik iedereen kan aanraden!” -Boetjeboel

✅ Ik raad het spel aan!

Bron: Bol.com

Inzicht

“Ik heb het spel nu met een paar verschillende groepen gespeeld, de reacties van verschillende mensen blijven me verrassen. Veel van mijn vrienden weten wel iets van kansenongelijkheid maar ze weten niet hoe het is om ’s avonds thuis te komen in een huis waar twee dronken ouders rondhangen en waar je probeert om van de klappen weg te blijven. Ik heb de steun van mijn omgeving gehad om uit zo’n situatie te komen maar velen krijgen die steun niet. De mensen waarmee ik het spel gespeeld heb wisten allemaal van kansenongelijkheid maar ik heb het idee dat ze het nu beter snappen.”

✅ Positief voor het maatschappelijke bewustzijn
❌ Je speelt het spel niet heel vaak denk ik

Bron: Bol.com

Eye opener!

“Dit spel opent je ogen op een mooie manier. In theorie weet ik dat ik met veel toevallige omstandigheden uit mijn leven heb geboft, maar door even in een compleet andere rol te stappen inclusief andere voornaam maakt dat ik nog beter besef én voel hoeveel willekeur er in de wereld is en hoeveel je eigenlijk overkomt zonder er bewust voor te kiezen. Dit gegeven raakte me tijdens het spelen en ook nog erna, terwijl het tegelijk ook gewoon een leuk spel is waarin veel gelachen wordt. Dit spel bracht leuke en interessante gesprekken op gang tussen mij en mijn vrienden. Plezier mét inhoud beschrijft het denk ik het beste.” -MerelB86

✅ mooie vormgeving
✅ zet aan het denken

Bron: Bol.com

Workshop Gelijke Kansen

Is jouw team toe aan inzicht, ervaring en uitwisseling onderling over kansenongelijkheid in het onderwijs? Speel IQ110 samen met jouw collega’s onder leiding van een van de makers van het spel. Boek nu online een workshop.

Boek nu!