Workshop gelijke kansen

DD slash MM slash JJJJ
Naam | Name(Vereist)

Is jouw team toe aan inzicht, ervaring en uitwisseling onderling over kansenongelijkheid, diversiteit en inclusie? Wil je op een toegankelijke manier met elkaar aan de slag om de inzichten rondom deze thema’s te vergroten en bespreekbaar te maken?  Speel IQ110 samen met jouw collega’s onder leiding van een van de makers van het spel.

Er zijn meerdere opties, variërend van workshop van 1 uur tot een traject op maat.

 

De basis workshop

In een sessie van 1 tot 1,5 uur speel je (een deel van) het spel met elkaar en heb je een korte nabespreking waarbij mechanismes rondom kansenongelijkheid naar voren komen. De workshop zet aan tot gesprek en reflectie. Ook kan deze workshop heel goed als kennismakingsactiviteit met elkaar en / of met het thema ingezet worden.

 • 5 – 60 personen
 • 1 tot 1,5 uur
 • introductie en korte nabespreking
 • professionele begeleiding
 • vanaf 350 euro inclusief materiaal en spellen

 

Een dagdeel workshop

In een sessie van 3 tot 4 uur beleef je samen met jouw collega’s het spel IQ110. Je ervaart allemaal wat kansenongelijkheid met je doet en je gaat in gesprek over het onderwerp. Samen onderzoek je de kansen voor jouw organisatie om bij te dragen aan meer gelijke kansen voor iedereen.

 • 5 – 60 personen
 • 3 tot 4 uur (in overleg)
 • ervarings-, reflectie- én actiegericht
 • professionele begeleiding
 • gepersonaliseerde aanpak
 • vanaf 550 euro inclusief materiaal en spellen

Optioneel:
Vervolgmeeting met terugblik en bespreking actiepunten onder leiding van de trainer. 1,5 – 2 uur

Ook trainingen voor nog grotere groepen zijn mogelijk. We kijken graag samen met u naar de behoeftes en maken een aanbod op maat.

Meteen contact opnemen
Wil je eerst even bellen met ons en vragen naar de mogelijkheden? Bel ons op: +31 6 33045451

Reviews van de workshop

Uniek spel!

“Dit spel geeft veel inzicht in kansenongelijkheid en stof om met elkaar over te discussiëren. Vanaf het begin van het spel staat al vast hoe je als personage in het spel ervoor zal staan. Of je bent het rijkeluiskindje waarbij alles van zijn leien dakje gaat, of het kind met (veel) minder kansen. Je denkt eerst dat je wel op de hoogte bent van kansenongelijkheid, maar als je het spel gaat spelen en de vele situaties meemaakt, komt het pas echt binnen.

Dan ervaar je zelf hoe het voelt om in de schoenen van een ander te staan en hoe bepalend een ‘goede’ of ‘minder goede’ start kan zijn voor de loop van iemands leven. Dit was soms best confronterend, maar het bijzondere van het spel is dat we ook ontzettend veel plezier hebben gehad. Kortom, een uniek spel dat ik iedereen kan aanraden!”

Stil staan bij kansen (on)gelijkheid

“Tijdens een teamdag hebben wij het spel IQ 110 gespeeld, omdat we graag doorlopend stil staan bij kansen (on)gelijkheid in het onderwijs en de maatschappij.

Het spel bood op een ludieke en sympathieke manier inzicht in waar kinderen tegen aan kunnen lopen in hun schoolloopbaan en welke obstakels zij tegen kunnen komen, gerelateerd aan hun achtergrond.

Het spel biedt veel aanknopingspunten om verder over door te praten. Ik zou iedereen aanraden om de workshop te volgen, omdat je aan het denken wordt gezet.” – Anneke Vierhout, Bestuursstaf

Bestel het spel online!

Wil je het spel thuis spelen of met collega's? Je kunt het spel gemakkelijk bestellen via bol.com! Bestel snel en ervaar het oneerlijke spel!

Koop het spel!