Verder lezen

Artikelen

Veel ongelijkheid in het onderwijs: ‘Het is echt vijf voor twaalf’

Uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat kinderen met migratie achtergrond vaker op het vmbo terecht komen en minder goed doen op de arbeidsmarkt. Lees verder op de NOS website.

Lees artikel

Scholen langer sluiten betekent ook dat de ongelijkheid toeneemt

Het sluiten van de scholen heeft ook veel invloed op de ongelijkheid.

Lees artikel

Onderwijswetenschapper Louise Elffers pleit al jaren voor een latere schoolniveau-keuze

Onderwijsdeskundige Louise Elffers: ‘Het huidige systeem werkt ongelijkheid in de hand. Het is vooral nadelig voor kinderen met een taalachterstand of kinderen met lager opgeleide ouders’.

Lees artikel

Gelijke kansen in het onderwijs

Structureel investeren in kansengelijkheid voor iedereen. Een bericht aan de demissionair Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, mevrouw mr. drs. Ingrid van Engelshoven en de demissionair Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, de heer drs. Arie Slob (21 juni 2021)

Lees artikel

“Kansenongelijkheid? Die is hier niet.”

Rapportage Scholierencongressen 2019 van LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren)

Lees artikel

Workshop Gelijke Kansen

Is jouw team toe aan inzicht, ervaring en uitwisseling onderling over kansenongelijkheid in het onderwijs? Speel IQ110 samen met jouw collega’s onder leiding van een van de makers van het spel. Boek nu online een workshop.

Boek nu!

Filmpjes

Bestel het spel online!

Wil je het spel thuis spelen of met collega's? Je kunt het spel gemakkelijk bestellen via bol.com! Bestel snel en ervaar het oneerlijke spel!

Koop het spel!