Kansenongelijkheid
Hoe ga jij als docent, medewerker of student bij de Hogeschool van Amsterdam om met kansenongelijkheid? Hoe draag jij bij aan meer gelijke kansen voor iedereen?

De HvA zet zich in voor een veilige omgeving waarin iedereen zich welkom, thuis, uitgedaagd en veilig voelt én gelijke kansen krijgt. Kansenongelijkheid is een complex thema waar onderwijsprofessionals, ook binnen de HvA, dagelijks mee te maken krijgen. Er zijn verschillende manieren om met dit thema aan de slag te gaan.

De workshop IQ110 (voor medewerkers van de HvA)

Via de HvA Academie kun je meedoen aan de workshop IQ110. Tijdens deze workshop ervaar je op een laagdrempelige manier wat kansenongelijkheid met je doet en ga je aan de slag om het verschil te kunnen maken.

Het programma

De workshop duurt een ochtend (3 uur) en vindt plaats op de HvA. Een interactieve sessie waar veel ruimte is voor plezier en uitwisseling met collega’s! Door het spelen van het spel:

  1. Ervaar je op een laagdrempelige manier wat kansenongelijkheid met je doet;
  2. Ga je met elkaar over dit onderwerp in gesprek;
  3. Krijg je concrete ideeën hoe je in je eigen praktijk aan de slag kunt om bij te dragen aan meer gelijke kansen voor iedereen.

Inschrijven via de HvA-academie

Train de trainer programma

Wil je niet alleen zelf aan de slag met dit programma maar ook zelf als trainer de worskhop IQ110 verzorgen? Schrijf je dan in voor het train de trainer programma. Hier vind je meer informatie en kun je je inschrijven.

Inschrijven voor het train de trainer programma

Zelf aan de slag

Het spel kun je als HvA-er gratis lenen bij de Bibliotheek van de HvA of kopen via de university store in het Wibauthuis of www.iq110.nl . Met behulp van de online uitleg kun je zelfstandig met het thema aan de slag, bijvoorbeeld in je eigen team of met (mede-)studenten. De canvassen om na het spel in te vullen, zijn gratis via de website van IQ110 te downloaden.

Met jouw collega’s of mede-studenten aan de slag met een eigen trainer?

Wil je met jouw collega’s samen aan de slag en daar begeleiding bij? Neem dan contact op met Dymphna Snijders Blok via d.snijders.blok@hva.nl of 06 330 45451

 584 total views,  1 views today